Maak kennis met Bart Wijnen

Elk schip heeft een kapitein nodig. Iemand die de juiste koers bepaald en de juiste beslissingen op het juiste moment weet te nemen. Daarnaast is kennis van de sector hierin een hele belangrijke pre. Voor Agrarisch Werk is Bart die kapitein.

Sinds 1997 is Bart al in dienst bij Agrarisch werk. Destijds alleen nog bestaande uit Administratie Kantoor Wijnen, waar hij in dienst van Ton Wijnen kwam. Niet geheel toevallig dezelfde achternaam want we hebben het hier over vader en zoon.
Het administratiekantoor is in 1992 de loonadministratie voor GFAC Peelland BV (later AVC Peelland BA) gaan verzorgen en in 1996 is dit omgezet naar Z.O.N. Uitzendgroep BV (werknaam: Z.O.N. arbeidsvoorziening). Enkele jaren later zijn daar nog WPD Werk & Advies en LEAN Payroll Service bijgekomen.

De laatste jaren zijn de rollen van Bart en Ton omgedraaid en zoetjesaan is de leiding in handen gekomen van Bart. Ton heeft kleine stapjes teruggezet en is nu nog regelmatig aanwezig als klankbord en adviseur, dus geen afscheid maar wel een stapsgewijs ingerichte overdracht.

Automatisering.
De verjonging in directie is gepaard gegaan met een automatiseringsslag, waarbij o.a. het Plan4Flex programma is geïntroduceerd. Los van de voordelen die hiermee gepaard gaan op de uren-verwerking, brengt het ook een verlaging van de foutmarge met zich mee en een verhoging van snelheid van verwerken. tijdswinst dus! Deze tijdwinst wordt dan weer gestoken in verhoging van de service. Waarbij met name advisering en begeleiding de speerpunten zijn.

Arbeidsmarkt.

 “de arbeidsmarkt is aan het veranderen, ook voor arbeidsmigranten” verteld Bart, “en de ervaring die wij hebben met onze Pools-sprekende kantoormedewerkers is wel zó positief, dat we die willen gaan doorzetten, ook voor één of meerdere, andere talen”. Iets wat wellicht een uitbreiding zal betekenen, maar daar is Agrarisch Werk helemaal klaar voor, zowel qua kantoor als qua visie en ervaring die is opgestart met de Poolse arbeidsmigranten. En naar volle tevredenheid want “de service die Agrarisch Werk hiermee biedt is uniek in de business, zo vertellen veel Poolse arbeidsmigranten ons”

“Daarbij, zo gaat Bart verder, is huisvesting een groter wordend probleem, waarbij veel opties bekeken moeten worden en waarbij veel gesprekken gevoerd moeten worden met gemeentes en/of verkopers en/of omwonenden. Het resultaat is daarbij vaak onvoorspelbaar en gaat gemoeid met veel geduld. We willen uiteindelijk toch voor kwaliteit van wonen gaan tegen een betaalbare prijs.”

Toekomst.
 “We willen nóg meer aandacht schenken aan onze bestaande klanten, door meer en betere advisering en begeleiding, betere invullen van de vraag naar werknemers en een betere invulling van de huisvesting te bieden” gaat Bart verder. “Als we dat helemaal naar tevredenheid hebben kunnen opbouwen, gaan we pas verder kijken en naar nieuwe business en klanten toe. Eerst onze eigen klanten nóg beter bedienen”.

Het Management Team, wat is opgericht sinds de overdracht van Ton naar Bart, is daar ook onderdeel van. Naast Bart, die zich met beleid en relatiebeheer (met name richting overheidsinstanties) bezighoudt, is Evert Kieviet verantwoordelijk voor de interne organisatie en de financiële kant. En het MT is compleet met Wiljan Beelen die de commerciële tak en werving & selectie voor zijn rekening neemt.  

“Doordat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kent en draagt, zetten we écht stappen in de juiste richting waar onze klanten dan weer beter van worden, dus laat die toekomst maar komen!”

 

Maak kennis met Bart Wijnen
Website door Trendo