Maak kennis met de afdeling Huisvesting

"Wij worden vanuit Polen gebeld dat er op een bepaalde datum een kamer vrij is, dat weten ze niet van ons. Dan doe je toch iets goed volgens mij" 

Facilitaire zaken, oftewel het regelen van de huisvesting voor arbeidsmigranten, zorgen dat het in orde blijft, dat ze vervoersmiddelen hebben om naar hun werk te kunnen gaan, problemen oplossen die ontstaan, slimme verbeteringen bedenken, kortom: een interessante en dynamische afdeling!

De afdelingswerkzaamheden gaan veel verder dan alleen huizen regelen voor de mensen. Wat nou als er een probleem is met de stroom, of er gaat wat kapot, dan moet dit gewoon opgelost worden!.  Als je zo’n 40 woningen in beheer hebt waar gemiddeld zo’n 8 personen zitten, dan heb je het toch over behoorlijk wat zaken. En dat met 4 man buitendienst oplossen, dat geeft wel een beeld.

Daarnaast is het van belang dat er niet alleen zaken worden opgelost; problemen voorzien is van groot belang. Mooi voorbeeld is het vervangen van de Ikea-bedden door zelf gemaakte bedden. In plaats van de stalen frames wordt nu met steigerhout een (intern bedacht) bed geleverd wat veel minder kwetsbaar is. Het (overigens goedkoper dan een Ikea) bed geeft daardoor zowel een kostenbesparing als een werkbesparing, en het ziet er een stuk netter uit en slaapt ook nog eens een stuk beter! Win-win-win situatie dus! Allemaal door de eigen buitendienst in elkaar gezet en geplaatst.

Ook het vervoer is van groot belang, we hebben al héél veel fietsen die recent ook voorzien zijn van fietstassen, maar daarnaast hebben we ook een 15-tal auto’s rondrijden voor mensen die echt ver moeten rijden. Zit een werknemer daar qua afstand tussenin, dan kan deze gebruik maken van een E-bike zodat ze niet uitgeput op het werk aankomen. Allemaal zaken die problemen kunnen voorkomen en niet alleen oplossen.

Als je bekijkt dat we netjes volgens de regels werken, dan zie je dat aan de voorzijde dit voor problemen zorgt omdat de trajecten soms onnodig lang en lastig zijn,

Netjes de regels volgen maakt bepaalde trajecten soms onnodig lang en lastig, maar de regels zullen tóch gevolgd moeten worden. Vooraf hier goed over nadenken zorgt voor een prettige en goede woonomgeving, wat op de lange termijn zorgt voor tevreden werknemers, en dat betaald zich dan weer uit richting werkgever.

“Wij worden vanuit Polen gebeld dat er op een bepaalde datum een kamer vrij is waar ze graag gebruik van willen maken, dat weten ze niet van ons. Dan doe je toch iets goed volgens mij”

Het hotel in Nederweert wat volledig is ingericht voor een 60-tal arbeidsmigranten, is een belangrijke vooruitgang en een goede stap voor de toekomst gebleken, maar dat betekent nog niet dat het voldoende is. Daarom wordt er continu gekeken naar dergelijke oplossingen en liggen er nog een paar ijzers in het vuur.

Heb je vragen, opmerkingen of tips mbt de huisvesting, mail dit dan naar facilitair@agrarischwerk.nl  

Maak kennis met de afdeling Huisvesting
Website door Trendo