Maak kennis met onze Poolse begeleiders

 “Ja, wat doen wij allemaal…” begint Ela, “dat is heel breed en we zeggen eigenlijk nooit dat iets niet kan”. Oftewel: vragen over huisvesting, begeleiding bij zwangerschap of vragen over kinderopvang, vragen over verzekeringen, het is allemaal al eens voorbij gekomen en dan wordt, samen met de arbeidsmigranten, gekeken wat er moet gebeuren en hoe dit het beste opgepakt kan worden.

Dat kan betekenen dat er gezamenlijk plaats wordt genomen achter de computer en dat online aanvragen direct opgepakt, behandeld en vaak zelfs afgehandeld worden. Maar het kan ook betekenen dat er inhoudelijke vragen zijn over de loonstroken of over hoe om te gaan met het nieuwe (interne) Plan4Flex programma. Alles wordt snel en oplossingsgericht aangepakt

“We krijgen ook telefoontjes van huisartsen of ziekenhuizen met de vraag of we als tolk kunnen optreden” gaat Ela verder. “Dat zijn natuurlijk belangrijke dingen en daar mag een taalbarrière niet voor problemen gaan zorgen, dus dan helpen we gewoon even”.

Alles kosteloos overigens. Waar adviseurs soms veel geld kunnen vragen voor dergelijke zaken wordt het bij Agrarisch Werk allemaal als service uitgevoerd. En dat loont, want als Poolse arbeidsmigranten via collega bedrijven aan het werk gaan, zien we ze vaak toch weer terugkomen bij ons, omdat die extra service toch wel heel prettig is.

“Dat betekend ook dat we op persoonlijk en sociaal vlak contact hebben met huidige- en oud werknemers, wij kennen de mensen en de thuissituaties en daardoor krijgen we ook wel eens telefonisch contact met mensen die vragen hoe het met ons gaat, gewoon voor de gezelligheid. En dat is ook wel héél prettig hoor, daar doe je het toch voor.”

Het is daarnaast ook gewoon heel belangrijk om problemen te voorkomen. Soms komen mensen langs die van de belastingdienst bericht hebben gekregen terug te moeten betalen. Erg onprettig en als je dat kan voorkomen dan doen we dat graag. Dus op voorhand helpen en ondersteunen voorkomt vaak ook een hoop problemen!

 

Voor vragen is Agrarisch Werk altijd te bereiken op weekdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

Maak kennis met onze Poolse begeleiders
Website door Trendo