Maak kennis met de afdeling Werving en Selectie

Nieuwe mensen binnenhalen; daar wil je zelf eigenlijk niet mee bezig zijn, want je hebt het al druk genoeg. Als mensen zichzelf komen melden is het geen probleem maar actief op zoek gaan wel.

 

Daarom hebben wij WPD Werk & Advies opgericht met werving en selectie als één van de voornaamste taken. “Met een groot netwerk achter ons in Polen van tevreden (oud)werknemers die, vaak in het land van herkomst, aangeven dat Z.O.N. arbeidsvoorziening dé plek is om te werken, hebben we een behoorlijke vijver waarin we kunnen vissen” verteld Wiljan Beelen, verantwoordelijk voor de werving en selectie.

“Dat netwerk wat we hebben opgebouwd in de afgelopen jaren willen we natuurlijk behouden. Daarom is de selectie dan ook zeker zo belangrijk als de werving”. Personeel vinden is niet altijd direct het probleem, ondanks dat we in een zeer krappe arbeidsmarkt zitten. Echter het risico dat je de probleemgevallen, die elders buiten de boot vallen op bezoek krijgt, is altijd aanwezig. Daarom is het belangrijk om goed te kijken wie we binnenhalen.

Poolse arbeidsmigranten die zich bij ons aanmelden komen in contact met Ela en zij verzorgt de eerste screening om te zien of ze voldoen aan de gevraagde wensen als ook onze eigen kwaliteitscriteria. “Kwaliteit staat nog altijd boven kwantiteit” gaat Wiljan verder, “en dat kan betekenen dat we soms ‘nee’ moeten verkopen. Erg vervelend als dat moet, maar soms is het noodzakelijk om die kwaliteit te blijven leveren die we zo belangrijk vinden”. Om toch aan de vraag te kunnen blijven voldoen is recent een samenwerking aangegaan met een externe partij om de vijver te vergroten met andere nationaliteiten dan alleen de Poolse. De eerste voortekenen hierin zijn goed.

In de werving en selectie wordt altijd het anti-dicriminatiebeleid gevolgd, welke is opgesteld door de NBBU.

Vragen aan de afdeling of het doorgeven van vacatures kan bij Wiljan Beelen, via wiljan@agrarischwerk.nl of door direct te bellen met 06-5733 7466

Maak kennis met de afdeling Werving en Selectie
Website door Trendo