Aanvraag ontheffing 'landenkring heffing'

Hoe zit het nou precies met werknemers die wel/niet gezien worden als inwoner van Nederland? 

In tegenstelling tot eerdere berichten, uitgegeven door de belastingdienst zelf, kan een werknemer geen verklaring bij de belastingdienst opvragen om gelijk gesteld te worden als inwoner van Nederland, om op deze manier onder de belastingheffing ‘Landenkring’ uit te komen.

In de nieuwe uitleg bepaald namelijk de werkgever zelf of een werknemer gelijk gesteld kan of moet worden aan een Nederlandse inwoner. De vraag die we ten gevolge van deze nieuwe uitleg namens Z.O.N. bij de belastingdienst hebben neergelegd, is of deze indeling door de werkgever gevolgen voor de werkgever kan hebben indien achteraf toch blijkt dat de beschikbare informatie niet juist is.

Vandaag hebben we hier antwoord op gekregen en zijn de beoordelingscriteria duidelijk geworden. Tevens ook de gevolgen indien de werkgever (moedwillig) het verkeerde tarief hanteerd.
LET WEL: dit voordeel is in principe betrekkelijk, mits een werknemer conform de landenkring heffing een aangifte inkomstenbelasting indient, volgend op het jaar van werken.

Daar waar de regeling niet van toepassing is, zullen wij de nodige actie richting werknemer ondernemen.

Aanvraag ontheffing 'landenkring heffing'
Website door Trendo