Werving Arbeidsmigranten

In verband met de corona uitbraak en bijbehorende onzekerheid mbt reizen, hebben wij de werving van arbeidsmigranten nog vóór de Europese lockdown behoorlijk opgeschaald.
Dit heeft voordelen gebracht, maar ook enkele onzekerheden.


Vanwege de onzekerheid of grenzen gesloten zouden worden, zijn we in een zeer vroeg stadium gestart met het laten overkomen van arbeidsmigranten. Zowel via onze eigen kanalen als via derden hebben we de vraag uitgezet.

Dit heeft tot resultaat gehad dat we in de meeste gevallen aan de vraag naar medewerkers hebben kunnen voldoen!

Risico's
Het sluiten van de grenzen heeft er ook voor gezorgd dat er veel werknemers zijn gekomen die in andere branches werkeloos geworden zijn en ook hen hebben we kunnen voorzien van werk binnen de agrarische sector. Echter brengt dit het risico met zich mee dat mensen buiten hun bekende terrein tewerk worden gesteld en helaas heeft dit ook veel verloop met zich meegebracht.

Nu de grenzen langzaam weer open gaan zien we de kwaliteit van het personeel ook weer toenemen, omdat er bewust keuzes gemaakt worden om in de agrarische sector te komen werken.
Door deze ontwikkeling verwachten we het verloop van nieuwe mensen terug te kunnen dringen.

Uiteraard mag van ons verwacht worden dat wij onze hoge standaard blijven hanteren en we doen er dan ook alles aan om het verloop terug te brengen. Hierbij vragen we om uw begrip voor de afgelopen turbulente periode en indien er onduidelijkheid of onvrede is horen we dat graag, zodat we kunnen bekijken welke actie we daarop kunnen ondernemen!

 

Werving Arbeidsmigranten
Website door Trendo